Székelyföldön is razziáznak az adóhatóság ellenőrei

Valósággal elözönlötték ezen a héten Hargita megye több települését az országos adóhatóság (ANAF) csalások elleni igazgatóságának ellenőrei, akik bírságokat szabtak ki és boltokat, vendéglőket zártak be – számolt be a Székelyhon.

A megkülönböztetett jelzéssel, kék villogóval ellátott sötétkék autókon érkezett egyenruhások Csíkszeredában, Székelyudvarhelyen és Gyergyószentmiklóson is razziáznak. Elsőként Székelyudvarhelyen jártak. Szisztematikusan átfésülték az egész várost a pénzügyi visszaélések felderítése érdekében, az Udvarhelyt Keresztúr irányából Csíkszereda felé átszelő főutcán minden kereskedelmi egységbe bementek.

Csíkszeredában szerdán és csütörtökön jártak. A portál úgy tudja, hogy a városban a Frei és Grand és Gösser kávézókra került lakat, valamint a Bandido’s és a Morrison éttermek, a Kossuth Lajos utcában található Nagymama cukrászdát és a mellette levő Fornetti zártak be.

Az ANAF emberei elsősorban azt ellenőrzik, hogy a kereskedelmi egységekben adnak-e nyugtát a vásárlóknak, klienseknek, de minden más pénzügyi tevékenységet is vizsgálnak, éttermekben, bárokban például azért is szigorúan büntetnek, ha a pénztárgépben található pénz mennyisége nem egyezik a számlák összértékével.

Mint beszámoltunk róla, ez egy országos ellenőrző akció része. Az ANAF több tucat boltot záratott be eddig Erdélyben, mert tulajdonosaik nem tartották be az adócsalás megelőzésére hivatott új előírásokat. Akad olyan eset is, amikor az ellenőrök magukat vásárlónak álcázva térnek be az üzletekbe.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?