Egymás után halnak meg a bankárok

Újabb öngyilkosság történt a pénzügyi szektorban, a legutóbbi beszámolók alapján egy 28 éves befektetési banki dolgozó vetett véget életének, miután leugrott egy New York-i apartman hatodik emeletéről - idézte be a Business Insider cikkét a portfolio.hu. Az idei évben ez már a sokadig hasonló haláleset. 

Újabb öngyilkosságról érkezett hír a bankszektorból, ezúttal Kenneth Bellando, egy 28 éves befektetési banki dolgozó vetett véget életének, miután az Upper East Side-on lévő apartmanjának hatodik emeletéről kiugrott.  Bellando a Levy Capital Partners-nél dolgozott, korábban pedig a Paragon Capital Partners és a JP Morgan alkalmazottja volt. 2007-ben a Georgetown Egyetemen végzett.

Az idei évben meglehetősen sok öngyilkosság történt a pénzügyi szektorban, az áldozatok száma a mostanival együtt már 12-re emelkedett. A banki dolgozók a múltban jellemzően azok közé tartoztak, akiknél az öngyilkosságra való hajlam igen magas volt, ebben pedig nagy szerepet játszhatott az 1929-es tőzsdekrach, melynek hatására 1616 pénzintézet és több mint 20 000 vállalkozás ment csődbe. Közvetlenül a 29-es összeomlást követően 20 ember végzett magával a bankszektorban, majd az ezt követő 1 év során további 100.

A pénzügyi szektorban látott jelentős számú öngyilkosság persze talán nem meglepő, hiszen egy olyan ágazatról van szó, ahol sok a kiemelkedő tehetség, akik világszínvonalú iskolákban diplomáztak, és a legfőbb értékmérőnek a sikert tartják. A bukás feldolgozása ennek folytán nagyon nehéz.

Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a nagy pénzügyi válságoknál, mint az 1929-es összeomlás, vagy a 2008-2009-es krach, a középosztály általában kevésbé érintett az öngyilkosságokban, mint a felsőbb rétegek, ahol az ilyenkor bekövetkezett vagyonvesztések mértéke jóval nagyobb.

Kimaradt?