Menesztették a Tarom igazgatótanácsát

A Tarom légitársaság teljes igazgatótanácsát leváltotta és új tagokat nevezett ki helyükre  a Szállítási Minisztérium, miután a testület Christian Edouard Heinzmann magánmenedzser lemondását követelte a vállalkozás éléről.

A minisztérium indoklása szerint az igazgatótanács tagjai túllépték a hatáskörüket, amikor a magánmenedzser mandátumát a korábbi négy évről egy évre csökkentették. Teodora Trandafir, a minisztérium szóvivője azt állítja: ha a testület valóban arra a következtetésre jutott volna, hogy a vezérigazgató nem teljesítette a vállalat kitűzte célokat, azt azonnali hatállyal le kellett volna váltani, nem pedig a mandátumának megkurtításával meneszteni a cég éléről.

A szaktárca javaslatára az új igazgatótanács a következőkben kiértékeli Christian Heinzmann teljesítését a Tarom élén.

A légitársaság magánmenedzsere és az igazgatótanács között májusban fajult el a konfliktus, amikor Heinzmann azt állította: a testület azzal fenyegetőzött, hogy azonnali hatállyal meneszti, ha nem egyezik bele a mandátumának lecsökkentésébe.

Heinzmannt az igazgatótanács annak ellenére akarta meneszteni, hogy vezetése alatt a légitársaságnak jelentősen kisebb, az első félévben mindössze 63 millió lejes vesztesége volt.

Kimaradt?