Az Apple-per hatása: zuhantak a Samsung részvényei

Négy éve a legnagyobb zuhanást szenvedték el a Samsung részvényei a hétfő reggeli kereskedésben azt követően, hogy a társaságot az Apple-lel folytatott szabadalmi perek során arra kötelezte az amerikai bíróság, hogy több mint 1 milliárd dolláros kártérítést fizessen.samsung

A Samsung-részvények 7,5 százalékos csökkenéssel fejezték be a kereskedést. Viszont a szektortársak emelkedtek a hírre, az LG Electronics árfolyama például 3%-kal került feljebb, a Nokia pedig 10 százalékos erősödéssel indította a napot.

Az Apple és a Samsung között nemcsak az okostelefonok piacán, de a világ több országának bíróságain is folynak a harcok. Az Apple 2011 áprilisában perelte be a Samsungot, amire a dél-koreai versenytárs újabb perrel válaszolt. Az Egyesült Államokban a perek során az Apple 2,5-2,75 milliárd dollár közötti kártérítést követelt arra hivatkozva, hogy a Samsung négy, a dizájnra vonatkozó szabadalmat sértett, valamint három, a szoftverrel kapcsolatos szabadalmat az iPhone és az iPad kapcsán.

Kimaradt?