Pénzügyi szolgáltatásokkal bővül a posta, és franchise is lesz

A Román Posta pénzügyi-banki szolgáltatásokkal egészítené ki portfolióját, a tervezetet augusztus 6. és szeptember 6. között szándékszik bemutatni az érdekelt bankoknak, ugyanakkor lehetővé tenné magán- vagy jogi személyeknek, hogy a vállalat védjegye alatt postai szolgáltatásokat végezzenek – írja a Mediafax.

„A Román Posta országos ajánlatot készült tenni banki termékekre és szolgáltatásokra, ami a banki és pénzügyi tevékenységekbe való erőteljes bekapcsolódási folyamatban konkretizálódna az egész ország területén. A projekt lehetővé tenné bármely állampolgár hozzáférését banki termékekhez és szolgáltatásokhoz, a vonatkozó jogszabályok betartásával” – mutatnak rá a posta közleményében.

A vállalat ugyanakkor ez év utolsó negyedétől kezdődően bevezeti a postai franchize-rendszert, mely révén magán- vagy jogi személyek a Román Posta védjegye alatt postai szolgáltatásokat nyújthatnak.

A Román Posta átszervezési és korszerűsítési folyamat alatt áll, a jövedelmek növelése, a kiadások mérséklése és a történelmi adósságok csökkentése érdekében. A posta ily módon óhajt versenyképesebbé válni a postai szolgáltatások piacán, melyet az év elején liberalizáltak.

A posta a legnagyobb helyi szakoperátor, területi hálózata 5600 postai egységből áll, alkalmazottainak száma 32 ezer. A vállalat részvényesei az Informatikai Minisztérium 75 százalékban és a Proprietatea Alap 25 százalékos arányban. 

Kapcsolódók

Kimaradt?