Virágos Kolozsvár: ők a díjazott „városszépítők” 2021-ben

Kihirdette kedden a Virágos Kolozsvár címmel meghirdetett, szeptember 9. és október 3. között megszervezett vetélkedőjének eredményét a Kolozsvári Városszépítő Egylet. A vetélkedőt ötödik alkalommal szervezték meg azért, hogy a virágos, karbantartott városi zöldövezetek példáját népszerűsítsék Kolozsváron és környékén.

Az október 7-én lezajlott zsűrizésen Kalló Angéla, a kolozsvári Képzőművészeti és Formatervezői Egyetem oktatója, Kolcsár Ildikó, a Karolina virágüzlet tulajdonosa, Szenkovics Dezső, egyetemi adjunktus, a Kolozsvári Városszépítő Egylet alelnöke, Andi Daiszler, a Daisler Egyesület elnöke, Dan Clinci építész, az Urbannect Egyesület képviselője, valamint Macalik Arnold építész döntöttek a nyertesekről.

A zsűritagok több szempontot is figyelembe vettek, amikor a beérkezett 77 pályázatból kiválasztották a nyertes pályamunkákat. A kritikus szemek megvizsgálták, hogy a benevezett pályázatok megfelelnek-e a versenykiírásának, ugyanakkor figyelembe vették a növények elhelyezését, a szín- és formavilágát, azt, hogy mennyire van összhangban a környezettel, valamint azt is szem előtt tartották, hogy milyen odaadással gondozza növényeit a pályázó.

A legszebb homlokzat díjat Cristina Petrișor, a legszebb kert díjat Alina Buliarca, a legszebb fűszernövénykert díjat Radu Guna, a legszebb erkély díjat megosztva Kandó Noémi és Kiss Annamária, a Kolozs megyei legszebb pályázat díjat megosztva Bazaráth Tünde Ildikó (Kisbács) és Nina Stănică (Magyarderzse) nyerte el. A Kolozsvári Városszépítő Egylet különdíjat adományozott Tóthfalussy-Veress Évának, a Kincses Kolozsvár Egyesület pedig Virág Piroskának.

A megszigorított korlátozások miatt és a koronavírus megfékezése érdekében idén is elmaradt az egylet ünnepi díjátadó gálája, a nyerteseknek személyesen adják át a díjakat, közölte a Kolozsvári Városszépítő Egylet elnöksége. Mint írták, köszönik mindazoknak, akik bekapcsolódtak az V. Virágos Kolozsvár mozgalomba, és hozzájárultak a kincses város és a megye szebbé, esztétikusabbá, élhetőbbé tételéhez.

A projektet a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., illetve Kolozsvár megyei jogú város Városi Tanácsa és Polgármesteri Hivatala támogatta.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?