Lezárult a Virágos Kolozsvár verseny idei kiadása – mutatjuk a díjazottakat

Harmadik alkalommal hirdette meg a Kolozsvári Városszépítő Egylet a Virágos Kolozsvár versenyt 2019. május 30. és szeptember 15. közötti időszakban, amely révén arra hívta Kolozsvár lakosságát, hogy virágokkal borítsa be ablakait, teraszait, homlokzatait, és vegyen részt a külvárosi kertek és tömbházak előtti zöldövezetek gondozásában – közölték a szervezők.

Az október 1-én lezajlott zsűrizésen Kalló Angéla, a kolozsvári Képzőművészeti és Formatervezői Egyetem oktatója, Szabó Lilla, a Kolozsvári Magyar Napok programigazgatója, Andi Daiszler, a Daisler Egyesület elnöke, Kolcsár Ildikó, a Karolina virágüzlet tulajdonosa, Dan Clinci építész, az Urbannect Egyesület képviselője, valamint Macalik Arnold építész döntöttek a nyertesekről.

A zsűritagok több szempontot is figyelembe vettek, amikor a beérkezett 43 pályázatból kiválasztották a nyertes pályamunkákat. A kritikus szemek megvizsgálták, hogy a benevezett pályázatok megfelelnek-e a versenykiírásának, ugyanakkor figyelembe vették a növények elhelyezését, a szín- és formavilágát, azt, hogy mennyire van összhangban a környezettel, valamint azt is szem előtt tartották, hogy milyen fajta növényeket ültetett a pályázó.

A legszebb ablak díját Kerekes Enikő, a legszebb erkély díját Nistor Ovidiu, a legszebb homlokzat díját Fábián János Csaba, a legszebb kert díját megosztva Both Varga Réka és Jakab Orsolya Emőke, a Kolozs megyei legszebb pályázat díját Martin Florina, valamint a Kolozsvári Városszépítő Egylet különdíját Gina Căprar nyerte el.

Szenkovics Dezső, a Kolozsvári Városszépítő Egylet elnöke elmondta, hogy annak ellenére, hogy az idei esztendőben kevesebb pályázat érkezett be, mégiscsak elégedett, hiszen az idei pályamunkák sokkal igényesebbek, esztétikai szempontból sokkal szebbek voltak, mint az elmúlt esztendőkben. Ugyanakkor kifejezte azon meggyőződését, hogy csakis kitartó munkával és hosszútávon lehet a célt elérni, ezért a Virágos Kolozsvár projektet jövőre is folytatni kell.

A díjátadó gálára október 24-én, 18.00 órától kerül sor a kolozsvári Vallásszabadság Házában (Bulevardul 21 Decembrie 1989, 14.), tájékoztattak a szervezők.
A legszebb ablak A legszebb homlokzat A legszebb kert A legszebb kert A legszebb Kolozs megyei munka Különdíj

Kapcsolódók

Kimaradt?