Harmadik alkalommal hirdetik meg a Virágos Kolozsvár versenyt

A 2019. május 30. – augusztus 31. közötti időszakra immár harmadik alkalommal hirdeti meg a Kolozsvári Városszépítő Egylet a Virágos Kolozsvár versenyt, amely révén arra ösztönzi Kolozsvár lakosságát, hogy virágokkal borítsa be ablakait, teraszait, homlokzatait, és vegyen részt a külvárosi részek és tömbházak előtti zöldövezeteket gondozásában.

A Virágos Kolozsvár versenyben minden kolozsvárinak lehetősége van benevezni saját virágos projektjével. A pályázatnak legtöbb öt darab, virágos fényképet kell tartalmaznia, amelyeket a pályázók feltölthetnek a honlapra – közölték a szervezők.

Mivel tavaly nagy számban érdeklődtek és szerettek volna pályázni szerte a megyéből, ezért a szervezők idén öt kategóriát hirdetnek meg: legszebb homlokzat, legszebb ablak, legszebb erkély, legszebb kert és legszebb Kolozs megyei ablak, erkély vagy kert. Ezek mellett a Csillagocska Farm (Ferma Steluța) idén is készül egy különdíjjal.

A nyertes pályázók nevét szeptember folyamán hozzák nyilvánosságra, majd ezt követően ünnepélyes díjátadóra kerül sor. A pályázatok elbírálása során a zsűri figyelembe veszi a virágok elrendezését, a színhasználatot, az ültetett virágok sokféleségét, valamint azt, hogy az elrendezés mennyire van összhangban környezetével.

Szenkovics Dezső, a Kolozsvári Városszépítő Egylet elnöke hangsúlyozta: „Örülünk, hogy immár harmadik alkalommal hirdetjük meg a mozgalmat. A tavalyi év sikeresen zárult, hisz sokkal több és szebb, minőségibb pályázatot küldtek be a kolozsváriak. Szemmel láthatóan évről-évre több az érdeklődő is, hisz nemcsak Kolozsvárról, hanem más városokból is érkeztek képek. Ezért úgy döntöttünk, hogy idén létrehozunk egy új témakört, a legszebb Kolozs megyei pályázatok kategóriáját. Hiszünk a mozgalom fejlődési potenciáljában, hisszük, hogy kitartással és lelkesedéssel sikerül bevonnunk még több embert a mozgalomba, hogy együtt szépítsük a kincses várost.”

A Kolozsvári Városszépítő Egylet munkássága visszanyúlik a kincses város 1880-1890-es éveire. Az egyesület nevéhez számos olyan kezdeményezés kötődik, amely mind a mai napig érezteti hatását, és szebbé, esztétikusabbá teszi Kolozsvárt: a Mátyás-szoborcsoport körüli zöldterület kialakítása, a Sétatér modernizálása, valamint a Fellegvár parkosítása. A 2017-ben újraalapított Kolozsvári Városszépítő Egylet a korábban kitűzött célokat átemelve munkálkodik a város fejlesztése és megszépítése érdekében, hogy Kolozsvár – mindamellett, hogy modern, lehetőségekben gazdag város – esztétikailag és városrendezés szempontjából is feleljen meg a nyugati városok szabványainak.

Kapcsolódók

Kimaradt?