Ismét díjazzák a környezetüket szépítő kolozsváriakat

Öt kategóriában hirdet versenyt a Kolozsvári Városszépítő Egylet, amely ötödik éve népszerűsíti a környezet igényes gondozását a városlakók körében.

A Virágos Kolozsvár verseny szeptember 9-én indult és október 3-ig tart, és minden kolozsvárinak és Kolozs megyeinek lehetősége van benevezni saját virágos projektjével.

A pályázat legtöbb öt virágos fényképet kell tartalmazzon, amelyet a www.varosszepito.ro oldalra kell feltölteni, vagy üzenet formájában el lehet küldeni az egyesület Facebook-oldalára is.

A szeptemberre meghirdetett versenyben az alábbi öt kategóriában lehet pályázni:

  • legszebb homlokzat,
  • legszebb erkély,
  • legszebb kert,
  • legszebb Kolozs megyei ablak, erkély vagy kert,
  • legszebb fűszernövénykert, gyógynövénykert vagy városi zöldségeskert

Ezek mellett a Kolozsvári Városszépítő Egylet idén is készül egy különdíjjal.

„Az elmúlt évek tapasztalata alapján elmondhatjuk, hogy nagyon sok zöld övezetet gondoznak a lakók és lakóközösségek, igyekeznek odafigyelni saját közvetlen környezetükre. A mozgalom célja, hogy ezeket a jó példákat megmutassa, versenyre hívja mindazokat, akik városunkat rendezettebbé, gondozottabbá, élhetőbbé szeretnék varázsolni egy esztétikusabb összkép elérése érdekében” – írták közleményükben a szervezők.

A nyertes pályázók nevét október folyamán hozzák nyilvánosságra, majd ezt követően ünnepélyes díjátadóra kerül sor. A pályázatok elbírálása során a zsűri figyelembe veszi a virágok és fűszernövények elrendezését, a színhasználatot, az ültetett növények sokféleségét, valamint azt, hogy az elrendezés mennyire van összhangban környezetével.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?