Ruhagyűjtést szerveznek a rászorulókért a neves kolozsvári bevásárlóközpontban

A pazarlás csökkentése érdekében szervez ruhagyűjtési akciót a JCI (Junior Chamber International) segélyszervezet a kolozsvári Iulius Mall bevásárlóközpontban. A nem használt, jó állapotban levő ruhákat az emberek október 16-áig adhatják le az áruházban kijelölt standnál.

A beérkező ruhák egy részét október 18. és 20. között szintén a Iulius Mall-ban kiárusítják, a befolyó pénzt a szervezők jótékonysági célokra ajánlják fel, az el nem adott ruhákat pedig a rászorulóknak adományozzák. Fontos, hogy a beérkező ruhák jó állapotúak és ne szakadtak vagy foltosak legyenek, mivel új gazdához kerülnek, aki szívesen viselné őket. Az elmúlt két évben a JCI (Junior Chamber International) kolozsvári szervezete már két tonna ruhát gyűjtött össze az ilyen akciók során.

Fotó forrása: JCI Cluj Facebook-oldala

A ruhapazarlás az utóbbi években gyakori téma lett, az emberek többsége könnyebben jut hozzá megfizethető árú új ruhához, és szinte hetente jelennek meg friss kollekciók, amik vásárlásra buzdítják az embereket. A rohamosan bővülő választék miatt a textilipar vált a második legszennyezőbb ipari ággá. Gyakori szokás a nem használt ruhákat szemétbe dobni, azonban ez nagy mennyiségű mérgező hulladékot juttat a környezetbe. Ezért fontos tudni, hogy a textilhulladék 95 százaléka újrafelhasználható és újrahasznosítható.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?