Nyárádszeredai furfang: a Nyárád folyó holtágában alakítottak természetes korcsolyapályát az önkéntes tűzoltók

Múlt hétvégén ismét megnyitották Nyárádszeredában a Nyárád holtágában kialakított természetes korcsolyapályát, amelyet rövid idő alatt benépesítettek az érdeklődők, közölte Facebook-oldalán a Nyárádmente Kistérségi Társulás.

Harmadik alkalommal hirdetett korcsolyázási lehetőséget a Nyárádszeredai Önkéntes Tűzoltó Egyesület: azért hívták a Nyárád folyó egyik mellékágának jegére az érdeklődőket, mert a mai energiárak mellett egy műjég-korcsolyapálya bérlése, fenntartása igencsak költséges vagy szinte lehetetlen volna a településnek. Több sem kellett a nyárádszeredai és környékbeli lakosoknak, kihasználták a természet adta lehetőséget és a hideg időjárást: a hétvégére elég vastagnak és alkalmasnak bizonyult a jég, és hogy simábbá, használhatóbbá tegyék, 14 ezer liter vízzel is elöntötték, ami tovább növelte a vastagságát, így az a hétvégére már a 25 centimétert is elérte, mondta el Kacsó István, az egyesület vezetője.

Fotó: Nyárádmente Kistérségi Társulás Facebook-oldala

A jégre hullt havat önkéntesek takarították le szombaton, megjelölték a természetes akadályokat és a pályát, így vasárnap elkezdődhetett a korcsolyaszezon, amelynek első napján egy-két óra alatt közel kétszázan vettek részt. Különböző felajánlásokból a szervezők teát, forralt bort és falatozást biztosítottak ingyen a vendégeknek, a teret hangulatos zene töltötte be, estére világítást is kapcsoltak, hogy mindenki jól érezze magát és kellemesen szórakozzon.

Kacsó István szerint a szervezőknek a látogatók magas száma jelenti a legnagyobb elégtételt, illetve az, hogy olyan emberek találkozhatnak a természetes pályán, akik hétköznap legfennebb csak köszönnek egymásnak az utcán, de itt csoportokba gyülekezve beszélgetnek. „A lényeg, hogy a közösség igényli az ilyen szórakozást is, és mi képesek vagyunk nemcsak tervezni, hanem kivitelezni is” - mondta el, hozzátéve, hogy ha az időjárás továbbra is megfelelően hideg marad, a tűzoltók a következő hétvégére a jelenlegi ötszáz négyzetméteres pályát további kétszázzal bővítik ki, és már szombatra meghirdetik ismét a korcsolyázást.

Az esemény olyannyira lelkesítette a közösséget, hogy nem csupán korcsolyázó gyerekek, hanem felnőttek, mi több, babakocsival, szánkókkal érkező szülők is részt vettek az alkalmon. Többen arról számoltak be, hogy az egykori telek hangulatát idézi a természetadta pálya, a megyeközpont zajossága és zsúfoltsága elhomályosul az egyszerű környezetben, ahol gyerekek és felnőttek egyaránt barátokra lelnek.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?