banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Ismét trendi a faliszőnyeg

Újra divatos a faliszőnyeg, kerülhet orientális, bohém, modern vagy vintage stílusú is a falra. Lényege, hogy ne csak képekkel telítődjék a fal,  hanem puha anyagokkal is, ami kényelmesebbé teszi a lakást, írja az otthonokesmegoldasok.hu portál.

Régebben a legtöbben perzsaszőnyeget aggattak a falra, ami túlmutatott a dekoráción, ugyanis státuszszimbólumként funkcionált, továbbá nagy szerepe volt a hő- és hangszigetelésben. Manapság már rengeteg különböző méretben, formában, színben és stílusban kaphatók faliszőnyegek. A klasszikus paisley mintán kívül rengeteg geometrikus formával díszített darab közül válogathatnak az érdeklődők, sőt, a makramé stílusúak is rendelkezésükre állnak.

Bárhová tehető

A faliszőnyegek jól mutatnak a folyosón, de a nappaliba, a gyerek- vagy a hálószobába is akaszthatók, hiszen ezzel a dekorációs elemmel még barátságosabb lesz az adott helyiség. Azt tudni kell, hogy egy faliszőnyeg sokkal látványosabb és feltűnőbb egy egyszerű képnél, ezért kettőnél többet soha ne helyezzen a falra. Ha egy igazán nagy darabbal szeretné szebbé varázsolni az otthonát, akkor a kanapé, az ágy vagy a komód feletti üres részre akassza. A faliszőnyegek másik pozitívuma, hogy elnyelik a hangokat, így akár egy szoba akusztikáján is sokat javíthatnak.

(Nyitókép forrása: Pexels)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?