banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Fuss Neki! – Több mint ezer embert mozgatnak meg Csíkszeredában

Május 25-én, szombaton tartják meg a nagy sikernek örvendő Fuss Neki! Csík idei kiadását. A sporteseményre épülő adománygyűjtő program a civil szervezetek közösségi kezdeményezéseit karolja fel, és segít előteremteni a megvalósulásukhoz szükséges pénzalapot.

Harmadjára is visszatér a csíkszeredai közösség kedvec adománygyűjtő sporteseménye, a Fuss Neki! Csík. Május 25-én 29 civil szervezet képviselői állnak rajtvonalhoz, hogy futva, biciklizve vagy sétálva megtegyék az általuk vállalt távot, ezzel segítve egy-egy közösségi projekt létrejöttét.

Fotó: Fuss Neki Csík Facebook-oldala

A rendezvényre helyi civil szervezetek jeletkezhettek, akik valamilyen, a közösség számára hasznos, izgalmas projektötlettel álltak elő. A program következő lépéseként nagyköveteket toboroztak, olyan tanni akaró személyeket, akik vállalták, hogy képviselik a projektet, és kreatívabbnál kreatívabb kampánystratégiákkal igyekeztek rávenni az embereket, hogy akár csak egy kávé árával támogassák a kezdeményezést.

A program csúcspontja a május 25-i közös futás, sétálás és biciklizés lesz. A nagykövetek a Szabadság térről rajtolnak és ugyanoda érkeznek majd vissza, de természetesen lehetőség van csapatonként külön-külön helyszíneken is teljesíteni a bevállalt távot ugyanazon időpontban.

A 29 regisztrált civil szervezet több mint ezer nagykövetet mozgósított, akik között egyéni jelentkezők, csapatok, de még kisállatok is vannak. A nagykövetek feladata még javában zajlik, hiszen hetek óta gyűjtik már az adományokat, de még a május 25-i eseményen való teljesítményükkel is motiválni igyekeznek az embereket a támogatásra. A kínálat pedig színesebb nem is lehetne, hiszen a 29 megpályázott program között gyerekfoglalkozások, fesztiválok, vesenyek, táborok és még számos egyéb kezdeményezés is helyet kapott.

Aki még nem tette, június 3-ig segítheti a közösségi életet színesítő programok megvalósulását egy-egy nagykövet támogatásával. A regisztrált projektek leírása és a nagyköveti motivációk itt találhatók.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?