A tudósok rájöttek, mennyi ideig élhet egy ember

Sokan úgy vélik, a tudomány egyszer elhozhatja számukra az örök életet. Erre cáfolt rá a szingapúri biotech cég, a Gero, valamint az amerikai Roswell Park Comprehensive Cancer Center közös kutatása. Az életmódot és a test különféle ingerekre, betegségekre adott reakcióját figyelembe véve kiszámították, legfeljebb hány évet élhet egy ember, írja a ladbible alapján az nlc.hu portál.

Fotó: Pexels | Noelle Otto

A kutatás eredménye szerint az emberek regenerálódó képességének határa 120 és 150 év között van: eddig az életkorig van meg a szervezetben a képesség, hogy felépüljön például egy balesetből vagy egy betegségből. Dr. Tim Pyrkov vezető kutató szerint ahogy öregszik az emberi test, egyre lassabban gyógyul a szervezet.

A kutatás folyamán számításba vették az életkort, a lehetséges betegségeket, ezek hatásait és a várható életmódot is. Jelenleg országról országra más az átlagélettartam, amit az emberek megélhetnek. A világátlag 73 és fél év: a legszerencsésebbek a japánok, ahol akár 84,3 évig is élhetnek az emberek, míg Afrika déli részén 53,1 évre számíthatnak. Az európai átlag 78,2 év.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?