A közönségre bízzák, ki legyen az Erdély dala hetedik döntőse

Fontos szakaszához érkezett az erdélyi dalszerzők versenye. Az Erdély dala zsűrije (Keresztes Ildikó, Dorogi Péter, Bagossy Norbert, Lukács Laci) kiválasztották azt a hat dalt, amelyek biztosan továbbjutnak a verseny döntőjébe. A hetedik dal kiválasztását viszont a közönségre bízták.

A Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) által szervezett dalversenyre olyan szerzeményeket vártak a fiatal erdélyi magyar dalszerzőktől, amelyek az erdélyi „otthon lenni” életérzést ragadják meg, ezt szólaltatják meg hitelesen az ifjúság hangján.

A zsűri által döntőbe jutott dalok és előadók:

  • A Csajod - Ide tartozom;
  • Végtelen Sziget – Csillagok;
  • Frunzea Dávid - Népi kavalkád;
  • Koszika - Te vagy a minden;
  • DreamFlow - Itt boldog vagyok;
  • Szintaxis - Lassú vonatok.

A közönség által beszavazott hetedik döntős dal bejelentésére szeptember 27-én kerül sor az Erdélyi Magyar Televízió Mozaik című műsorában.

A verseny hivatalos internetes oldalán nyílik lehetőség meghallgatni a dalokat, amelyekre ugyanitt lehet szavazni szeptember 25-e, vasárnap éjfélig. Mindenki legfeljebb három dalra adhatja le a voksát, és egy dalra egy alkalommal szavazhat.

A hét döntős előadó és dalszerző ezt követően egy négynapos szakmai alkotótáborban vehet részt, ahol neves dalszerzők és előadók segítenek tökéletesíteni a dalokat. Az alkotótáborba betekintést nyerhet az Erdély dala közönsége is a verseny közösségimédia-oldalain, valamint az Erdély TV beszámolói által.

Az előadók a mentorok segítségével csiszolhatják a dalokat, és egyben felkészülhetnek a verseny döntőjére, amelyet október 30-án az Erdély TV élőben közvetít. A közönségnek itt is fontos feladata lesz, hiszen továbbra is ötödik zsűritagként tudja segíteni szavazatával a kedvencét.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?