Hat tévhit az intim szőrzetről

A szexualitás sok esetben még mindig tabutémának számít, éppen ezért nagyon sok tévhit kering erről a köztudatban. A Women’s Health összeszedett hat tévhitet az intim szőrzetről, amelyeket már ideje elfelejteni.

Megvéd a baktériumoktól, nemi betegségektől

A tévhitnek éppen az ellenkezője az igaz. Az szeméremszőrzet ugyanis táptalaja a baktériumoknak, mivel a sűrű szőrzetben könnyebben megtelepednek a kórokozók. Több kutatás igazolta, hogy riasztó mennyiségű baktérium található ott. A szőrzet nem véd meg a szemőlcsöktől és fertőzésektől sem, a HPV-vírus jelen van a férfiak intim szőrzetén. Éppen ezért higiéniai szempontból jobb a rövidebb szőrzetre váltani.

Intim szőrzet nélkül élvezetesebb a szex

Vannak akik úgy vélik szeméremszőrzet nélkül több stimuláció éri a csiklót és bizonyos ingerek intenzívebbek lehetnek, az nem jelenthető ki egyértelműen, hogy ez lenne a tökéletes szeretkezés titka. Mivel minden test más és más, valamint egyénenként és páronként változik ki, mit és hogyan szeret a szexben, mindenki maga kell eldöntse mit tart élvezetesnek.

A szőrzet megöli a vágyat

Ahogy az előző, úgy ez is ízlés kérdése: van, aki a csupasz idomokat, más a dús szőrzetet esetleg a fazonra vágatott intim tájékot részesíti előnyben. Azt azonban érdemes tudni, hogy a nemi szerv szaga általában erősebb, akár kellemetlen lehet azoknál, akik nem szőrtelenítenek.

A hajszín megegyezik a szeméremszőrzet színével

A tévhitet akár úgy is mondhatnánk – a Bien.hu-t idézve - „A szőnyeg passzol a függönyhöz”. A vicc szerint ugyanis az intim szőrzet színe megegyezik a hajszínnel. A valóságban azonban ez nincs így, hiszen a testünkön növő szőrszálak melanin tartalma területenként változhat. Szakértők szerint az intim szőrzet színe leginkább a szemöldök színéhez hasonlít. Ha tehát a lenti szőrzet színe különbözik valaki hajszínétől, nem bizonyítja, hogy az illetőnek be van festve a haja.

Bármilyen hosszúra nőhet

Az intim szőrzet borotválása választás kérdése. S mivel nem kötelező dolog, bizonyítja, hogy a szőrzet növekedése egy idő után megáll. A szeméremszőrzet csak egy bizonyos hosszúságig nő (általában 1 és 5 cm között mozog), ráadásul a korral egyre világosabb, ritkásabb és vékonyabb szálú lesz. Az is előfordulhat, hogy menopauza után a nők teljesen elveszítik a szeméremszőrzetüket.

Az érzékeny bőrt nem szabad borotválni

Bár az érzékeny bőr ápolására külön figyelmet kell fordítani, az tévedés, hogy nem szabad borotválni. Ha nem használunk megfelelő készítményeket, pihentető, nyugtató borotválkozás utáni krémeket bármilyen borotvált bőrfelület kellemetlen érzés lesz.

Kapcsolódók

Kimaradt?