Felmérték, hogy hány évesen élvezik a legjobban a szexet a nők

A 36 évesnél idősebb nők többet szexelnek és több orgazmusuk is van, mint a fiatalabbaknak – derült ki a témában végzett legfrissebb kutatásból.

A felmérést egy fogamzásgátlókat gyártó cég, a Natural Cycles végezte, aki azt kérdezte meg a vásárlóitól, hogy melyik életkorban élvezik a legjobban a szexet. A vizsgálatba összesen 2000 ezer, különböző korú nőt vontak be, akiket három csoportba osztottak: 23 alattiak, 23 és 36 közöttiek és 36 felettiek.

Az eredmények azt mutatták, hogy a három korosztályból a 36 feletti nők a legaktívabban szexuálisan és nekik van a legtöbb orgazmusuk is. Ehhez hozzájárult a felméréseket végző szakemberek szerint, hogy a korosztályhoz tartozó nők sokkal vonzóbbnak is érzik magukat, mint a többiek, a magabiztosság és az önbizalom ugyanis fontos tényezői a szex élvezésének.

A felmérés szerint a legkevésbé kielégítő a szexuális életük a 23 és 36 közötti korosztályhoz tartozó nőknek, éppen azért mert ők érzik legkevésbé jól magukat a bőrükben. A kutatást ismertető Velvet megjegyzi: ezek nem kőbe vésett adatok és nem törvényszerű, hogy mindenkinél így legyen, megfelelő kommunikációval, egymás iránti bizalommal és kísérletezőkedvvel nagy javulást lehet elérni szexualitás terén.

Kapcsolódók

Kimaradt?