Tíz éves az első iPhone

Tíz éve mutatta be a sokak által első okostelefonnak tartott iPhone-t az Apple.

2007-ben mutatta be Steve Jobs a nagyközönségnek az első iPhone-t. A 2007 júniusát követő néhány hónap meglehetősen rosszul sikerült, az eladási adatok messze a várakozások alatt maradtak, amiben nyilván az is szerepet játszott, hogy a telefon kizárólag az AT&T hálózatán volt használható, maga az élmény pedig túlságosan új és az addigiaktól eltérő volt.

Egy évre rá azonban elindult az AppStore, ennek kínálata gyors ütemben bővült, a felhasználók (és a fejlesztők) pedig hamarosan rákaptak az új korszak ízére, ahogy egyre több területen jelentek meg (és kínáltak valamilyen előnyt) a különböző alkalmazások. Azóta a cég 1 milliárd iPhone készüléket adott el, ezekben a hetekben pedig már az iOS 11 előzetesét ajánlják az érdeklődőknek, miközben a vállalat Tajvanon is megnyitotta első üzletét.

A felmérések szerint a tábor nagyjából egynegyede váltana ősszel, amikor befutnak majd az új változatok, az ebből befolyó éves bevétel pedig immár meghaladja a 24 milliárd dollárt – a cégnek közismerten rengeteg készpénze van, amivel nem is nagyon tudnak mit kezdeni – írja az sg.hu.

Címlapi illusztrációnk forrása: businessinsider.com

Kapcsolódók

Kimaradt?