Mitől romlanak el az okostelefonok?

A Blancco negyedéves felmérése arra keresi a választ, mitől romlanak el a telefonok?

Az kiderül, hogy a teljesítményt tekintve az androidos készülékek a legjobbak. Igaz, ez kissé homályos, hiszen a leggyengébb, legolcsóbb, kis gyártóktól érkező telefonoktól a Samsung csúcskategóriás modelljeiig sokféle telefon androidos, míg az Apple évi néhány modellt dob piacra - windowsos telefonokról meg már nem sokat hallani.

Az év első negyedévéről szóló adatok szerint az androidos telefonok meghibásodási aránya 50 százalék, az iOS eszközöké 68. Ennek ellenére a fogyasztók jobb minősítést adnak az iPhone-oknak.

Az androidos felhasználók legtöbb problémáját a készülék melegedése és a GPS működése - illetve annak rossz minősége - okozza. az iOS-eszközök GPS-meghibásodásának aránya csak 0,5 százalékos.

Az iPhone 7 és 7 Plus készülékek hibaaránya növekedett: 2016 negyedik negyedévében alig 3 százalékos volta két modell hibaaránya, 2017 első negyedévében ez 10 százalékra növekedett. Ugyanakkor iPhone-on 50 százalékos az applikáció-összeomlások aránya, androidos telefonokon ez 18 százalék.

Kapcsolódók

Kimaradt?