Mégsem kell fizessen a Samsung az Apple-nek

Az amerikai szövetségi legfelsőbb bíróság megváltoztatta a korábbi bírósági döntést az Apple és a Samsung vitájában, kevesebbet kell fizetnie a Samsungnak.

 Egy korábbi döntés értelmében a dél-koreai cégnek 399 millió dollárt kellett volna fizetnie, a legfelsőbb bíróság - a Samsung képviselőinek keresetére - most ezt a döntést vizsgálta felül keddi határozatával.

Az Apple ugyanis kártérítést követelt dél-koreai riválisától, mondván, a Samsung lemásolta az iPhone-jának több meghatározó, szabadalmi védelem alatt álló dizájnelemeit. Például a kétujjas képnagyítást, az egyujjas görgetést, a "Home" gombot, és a lekerekített sarkakakat. Az Apple panasza szerint ezt tizenegy, Samsung által gyártott készülék esetében van így. A per során azóta pár ilyen Samsung mobilt már sikerült betiltatniuk.

A bírák szerint a korábbi döntésben annak alapján állapították meg a büntetés összegét, mintha a Samsung az egész Apple iPhone-dizájnt ellopta volna, holott a vitatott elemek csupán kicsiny részei a telefon egészének, a megállapított összeg tehát nem jogos.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?