Már a Samsung mosógép is robban

Több amerikai felhasználó is arról számolt be, hogy felültöltős Samsung mosógépeik robbantak. Ez különösen kellemetlen a dél-koreai cégnek, miután a Note7-es készülékeik miatti panaszhullám a telefonok kicserélését tette szükségessé.

Az Amerikai Fogyasztói Termékbiztonsági Bizottság (CPSC) biztonsági figyelmeztetést adott ki azokra a Samsung mosógépekre, amelyeket 2011 március és 2016 április közt gyártottak. Ugyanezen szervezet tiltotta meg a felhasználók számára a gyulladásveszélyes Galaxy Note 7-ek használatát.

Mindezt megelőzte egy per, melyben több amerikai felhasználó jelentett mosószobákban felrobbanó Samsung gépeket. Az egyik tulajdonos szerint a robbanás akkora erejű volt, hogy áthatolt a falon is, és a garázst is károsította. Az amerikai fogyasztóvédelem felé eddig 21 ilyen esetet jelentettek.

A Samsung hivatalos válaszban kérte arra az érintett készülékek tulajdonosait, hogy használják alacsonyabb fokozaton, vagy finom ciklusokban a gépeket akkor, amikor nehezebb, esetleg vízálló textildarabokat mosnak azokkal – írja az Origo.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?