Visszahívják az új Samsung telefonokat a robbanó aksik miatt

Miután több panasz is érkezett a dél-koreai gyártóhoz a Note 7-esek felrobbanásáról, öt korai vásárló is arról számolt be, hogy nem várt tűzijátékkal tette emlékezetessé napját a készülék, visszahívják azokat.

A beszámolók közös pontja volt a microUSB USB Type-C konverter használata, akkor következtek be a robbanások, amikor egy régebbi eszközhöz gyártott vezetéken keresztül próbálták feltölteni a Note 7-et, egy átalakító segítségével. Ezek a konverterek egyébként annyira megbízhatatlannak bizonyultak, hogy az Amazon például száműzte őket online áruházából.

A vállalat úgy döntött, visszahívja mind a 400 ezer, Dél-Koreában eladott Note 7-et. Ezzel párhuzamosan felfüggesztette az időközben legyártott okostelefonok leszállítását a koreai félszigeten és a külföldi piacokon is, azt ígérve, hogy további minőségellenőrzési teszteknek vetik alá a készülékeket. Igaz, ennek tényét először tagadta; csak azt követően ismerte el a szállítások leállítását, amikor több mobilszolgáltató is arról számolt be, hogy jelenleg nem kapnak utánpótlást a típusból.

Visszahívási akció is indul, igaz, egyelőre még nem tudni, hogy az összes Note 7-esre vonatkozik majd. A vállalat kicseréli a túlmelegedésre hajlamos telepeket. A vásárlók nem kaphatják vissza a pénzüket és új telefonra sem nyújthatnak be igényt. Az akkumulátort ugyanakkor a tulajdonos számára költségektől mentesen cserélik le – írja a Bitport.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?