Azonnal működő minirobotot 3D-nyomtattak

Az MIT (Massachusettsi Műszaki Egyetem) mesterséges intelligenciával foglalkozó részlege azonnal működő minirobot 3D-nyomtatását tette lehetővé.

A 3D nyomtatás megszokott folyamatai szerint az így megalkotott szerkezeteket részenként nyomtatják ki, majd a végén egy összeszerelésre, illesztésre van szükség, hogy a szerkezet működőképes legyen. A fejlesztők azonban egy olyan metódust fejlesztettek ki, amivel egyetlen nyomtatás végére egy azonnal működő robotot képesek megalkotni

 Miután a hatlábú, pókszerű robot kikerül a nyomtatóból, mindössze akkumulátorral, valamint a mozgást segítő motort kell elhelyezni benne, és azonnal útjára engedhető, sőt, akár a mobilos vezérlés is megoldható.

Mindez azért kivitelezhető, mert a nyomtatás során képesek eltérő tulajdonságú, szilárdságú anyagok felhasználására. A kutatást vezető szakemberek által „nyomtatható hidraulikának” nevezett módszerrel ugyanabban a nyomtatási folyamatban szilárd, illetve rugalmas alapanyagok is szerepelhetnek, amit összesen nyolc nyomtatófej egyidejű használatával lehetséges – írja a BitPort.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?