Bemutatták az Apple új termékeit

Megtartotta hagyományos tavaszi nagybejelentését az Apple: érkezett egy kisebb, olcsóbb iPhone és egy kisebb iPad Pro.

Immár több mint egymilliárd aktív Apple-eszköz van a világon, ez pedig hatalmas felelősséggel jár - mondta Tim Cook Cupertinóban az Apple tavaszi bemutatójának kezdetén. Mint fogalmazott: "mint nemzet, döntenünk kell róla, mekkora hatalmat adunk a kormány kezébe adataink és magánéletünk felett."

Megérkezett a sokak által várt kicsi Apple-telefon, az iPhone SE, amely az iPhone 5s ráncfelvarrott változata. A közkedvelt 4 colos méretű kijelzőt kapta, és külsőre szinte teljesen megegyezik az 5s változattal. Méretben igen, teljesítményben viszont nem marad alul: ugyanaz az A9-es processzor és M9 grafikai chip került bele, mint ami az iPhone 6s-t hajtja. Tizenkét megapixeles kamerát kap, azaz itt is lesznek 4K-videók és élő fotók (Live Photos) is, 3D érintés viszont nincs. Az iPhone SE az elmondottak szerint kétszer lesz erősebb az eredeti 5s-nél.

Az iPhone-hoz hasonlóan az iPad Pro is kapott kicsinyített változatot: 9,7 colos méretben is érkezik az erőmű-táblagép. Kiderült, hogy ez a méret a legnépszerűbb a piacon, több mint kétszázmilliót adtak el ekkora méretű táblagépekből. A9X processzor hatja, 4 hangszóró van rajta, és támogatja az Apple Pencilt is. Támogatja az Apple-féle okosbillentyűzetet, ám ebből kisebb mérete miatt saját változatot kap. Ugyanazt a 12 megapixeles kamerát kapja, mint az iPhone SE, így itt is lesz 4K-rögzítés és élő fotók, de 3D érintés itt sem.

A bemutatón a környezettudatosság jegyében ismertették Liamet, az Apple saját újrahasznosító robotját, amely szétszedi az iPhone-okat, hogy az alkatrészeket újra lehessen hasznosítani – írja az Origo.

Címlapi illusztrációnk forrása: AFP/2016 Getty Images/Justin Sullivan

Kapcsolódók

Kimaradt?