Sok Apple-mérnök inkább lemond, mintsem feltörje az iPhone-t

Több olyan Apple-alkalmazott is van, akik azt fontolgatják, hogy ha a Szövetségi Nyomozóirodának sikerül bírósági úton rákényszeríteni a vállalatot, hogy technológiai segítséget adjanak az iPhone védelmének megkerüléséhez, akkor inkább benyújtják a felmondásukat, de nem végzik el a munkát.

Az információ több jelenlegi, illetve korábbi alkalmazottól származik, de az Apple nem kommentálta a híradást. Mint arról beszámoltunk, heves küzdelem dúl az FBI és az Apple, és ez utóbbit támogató nagy IT-vállalatok között, mivel az iPhone gyártója nem hajlandó végrehajtani egy bírósági határozatot, amely egy terroristától lefoglalt telefon feltörésére kötelezné a céget.

A magasan képzett mérnökök távozása okozhatna gondokat, mivel köztük olyanok is vannak, akik az Apple legjobb biztonsági szakértői közé tartoznak, kulcsszerepük volt a jelenlegi biztonsági rendszerek kifejlesztésében – az Apple korábban már közölte a bírósághoz benyújtott beadványában, hogy ha mégis meg kell írniuk a „GovtOS”-t, az körülbelül egy hónapra foglalna le 6-10 szoftverfejlesztő mérnököt - írja az itcafe.hu.

Kapcsolódók

Kimaradt?