Folytatódik a Google Glass fejlesztése

Korábban a Google okosszemüvegének első változata csúnyán megbukott a piacon, de a vállalat nem dobta ki a fejlesztési eredményeket, és új projektet indítottak a Glass fejlesztésére.

Bár a fogyasztókat nem sikerült meggyőzni, világszerte sok intézményben, szervezetnél kifejezetten pozitívan nyilatkoztak az első változatról is, ezért érdemesnek látják a folytatást.

Az új Google Glass már használható állapotban van, és a továbbfejlesztett változatot tesztelésre már szállítják egészségügyi intézményeknek, illetve ipari termelő vállalatoknak, valamint fejlesztőknek - írja az itcafe.hu.

Az amerikai távközlési felügyelet (FCC) weboldalán kódszámmal jelölve megjelent egy dokumentációs csomag, aminek a leírásaiból, valamint a fényképekből kiderül, hogy a Google okosszemüvegéről van szó, ez látható képünkön. Az új szemüveg nagyon hasonlít a régire, külsőre egy fontos változás látható: egy csuklót, forgópántot szereltek a végére, így be lehet csukni, ha nem használják, emellett némi finomítást hajtottak végre az éleken és a felületeken, így gömbölydedebb az új eszköz, mint elődje. Átalakították a töltő portját is.

Kapcsolódók

Kimaradt?