A digitális világ ura és parancsolója lehet az okosgyűrű

Nem csoda, ha a 21. század technikai vívmányai között elvész az ember: okostelefon, az okosóra, akár okosszemüveg, külön távirányítók a tévéhez, médialejátszóhoz, légkondihoz, garázsajtóhoz.

Ki gondolta volna, hogy egy egészen apró darab teremthet rendet az óriási zűrben: a kétmagos Cortex M3 processzorral, kilenctengelyes gyorsulásmérővel ellátott parányi készülék. A tervek szerint az okosóra által vezérelhetjük majd az összes digitális kütyünket.

http://www.youtube.com/watch?v=IkbAw6lVBbA&feature=player_embedded

Az egy töltéssel egy napnyi működést ígérő, Nod névre hallgató szerkezet 150 dolláros áron kerül majd forgalomba még az idén. Voltaképpen egy Bluetooth-képes „légegérről" van szó, amely felismeri gesztusainkat. Ezekkel irányíthatjuk aztán például a tévénket, ha úgy tartja kedvünk. Az érintésérzékeny felülettel is ellátott készülék prototípusa már létező tárgy, de a végleges kiadás valamivel vékonyabb és könnyebben viselhető lesz.

Végül, egy rövid lista, hogy milyen platformokat gyűrhetünk uralmunk alá pár ujjmozdulattal: PC, Mac, Android, IoS, egyes fűtési rendszerek, a Philips Hue lights technológiája, LG tévék, Google Glass és így tovább.

Kimaradt?