Felmérték a pornónézés hatását az amerikai fiatalokra

A pornónézés és a médiában látott szexualitás befolyásolja a szexuális szokásainkat, már kamaszkorban, egy felmérés szerint ugyanis lemásoljuk azt, amit látunk, és csináljuk.

A Psychology Todayen közölt kutatási eredményeket a Velvet idézte. A felmérésben több amerikai kutató több mint hatezer serdülőkorú szexualitását elemezte, hat éven keresztül, a médiában látott szexjelenetek hatását vizsgálva.

A vizsgálatban résztvevő 10 és 14 év közötti, amerikai fiúk és lányok felnőtté válását 16 és 20 éves korukig követték. Az eredmények szerint a legtöbben tizenévesen már éltek szexuálisan aktívak, a többség 16 éves koráig várt a szexre.

Azok, akik a szexuális tartalmú filmeket korábban látták, korábban kezdtek szexuális életet élni, nemi arányok szerint ez főleg a fiúkra jellemző. A fiúk azok, akik több szexuális partnert fogyasztottak, és akik a leginkább mellőzik az óvszert a szexben – tizenévesen.

A kutatók azt is feltételezték, hogy a médiában látott szexualitás felülírja a személyes ingerküszöbünket. A felmérés szerint azok, akik fiatalabb korukban könnyen hozzáférnek az explicit tartalmakhoz, kockázatosabb szexuális életet élnek később, mint társaik.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?