Elindult a Facebook társkereső alkalmazása

A Facebook Dating nevezetű ismerkedős alkalmazása csütörtöktől  több helyszínen is elérhetővé vált: az Egyesült Államok mellett többek között Brazíliában, Kanadában, Chilében, Kolumbiában, Mexikóban, Vietnamban és Thaiföldön, összesen 20 országban. Európában a jövő év elején tervezik bevezetni, és ezzel az applikációval szeretne a Facebook a Tinder piacára betörni – hívja fel a figyelmet a 444.hu portál.

Az ismerkedési felület nem egy külön applikációban, hanem a Facebook mobilos alkalmazásában lesz elérhető, a használatához pedig minimum 18 évesnek kell lennie a felhasználónak. A felületen belül lehetőség lesz profilt létrehozni, így nem a rendes Facebook-profiljukkal kell ismerkedniük az embereknek.

A Tinderhez hasonlóan, ismeretlenekkel is ismerkedhetünk, vagy éppen az ismerőseink ismerőseivel vehetjük fel a kapcsolatot. Az alkalmazás ajánl majd lehetséges alanyokat, többek között a regisztrációval megadott érdeklődési köreink, illetve a facebookos aktivitásunk alapján. Az alkalmazáson belül lehetősége lesz a felhasználóknak, hogy bárkinek küldjenek egy like-ot, illetve mellé egy üzenetet.

A saját Facebook-ismerősöket nem kínálja fel a program algoritmusa, ugyanakkor lehetőség ad kilenc ismerős megjelölésére (akár Facebookról, akár Instagramról), és ha esetleg közülük is valaki pont ezt tenné velünk, arról értesít a Dating. Szemben a Tinderrel, a Dating egyelőre teljesen ingyenes, és nem lesznek benne hirdetések sem. A tervek szerint a Datinget összekötik majd a Facebook eseményeivel és csoportjaival, és ha például két Dating-felhasználó ugyanarra az eseményre készül elmenni, akkor jó eséllyel felkínálja őket az algoritmus egymásnak, mint lehetséges ismerkedési partnereket.

A Facebook egy biztonsági funkciót is beépít: ha randizni mennénk egy ismeretlennel, egy kattintással elkülthetjük a profilját az ismerőseinknek vagy családtagjainknak, akik élőben követhetik, hogy merre járunk. 

 

Kapcsolódók

Kimaradt?