Furcsa jel a Facebookon: lehetséges, hogy fizetőssé válik az alkalmazás

Egy alig észrevehető, de annál érdekesebb változás jelent meg a Facebook kijelentkezés utáni képernyőjén, amely eddig az ingyenességet hangsúlyozta. Szerda reggeltől az ingyenesség helyett a gyorsaság jelent meg a lapfülön – hívta fel a figyelmet a hvg.hu portál.

A Facebookkal kapcsolatosan állandó téma, hogy fizetőssé válik-e az alkalmazás vagy sem. Eddig Mark Zuckerberg azt hangsúlyozta, az alkalmazás ingyenes, és az is marad. Mostanság azonban másként közelít a téma felé, a felhasználóinak pedig azt üzeni, a Facebooknak mindig lesz egy ingyenes verziója is.

A SmartWorld egy érdekes jelre figyelt fel, amelyből arra következtetett, hogy az alapító szavai megkérdőjelezhetőek: észrevette ugyanis, hogy kijelentkezés után a regisztrációs lapfülnél változtatások mentek végbe, és egy új szöveg jelent meg az eddigi "Facebook is and will remain free", azaz, „A Facebook ingyenes, és az is marad” helyett. Ott most az látható, hogy "It's quick and easy", vagyis „Gyors és egyszerű”.

Azt nem tudni, hogy mi okból változtatta meg a szöveget a Facebook, de az internetes archívum szerint a reggeli órákban, 6 és 7 között tették meg. Bár az még kérdéses, hogy a változtatás pontosan mire vonatkozik, egyre többen feltételezik, hogy a Facebook felszámolja az ingyenességet. Ez egyébként a hirdetések nélküli oldalverziót is megteremtené, így máris sokan örülnek a még csak feltételezett havi díjnak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?