Saját avatart készíthetünk a jövőben a Facebookon

Még ebben az évben új fejlesztéssel jelentkezik a Facebook, tette közzé a The Verge. Cikkük szerint az elkövetkezendőkben avatárok segítségével is kommentelhetnek és társaloghatnak a felhasználók, ezáltal kialakítva a saját virtuális karakterüket a legnagyobb közösségi média felületén.

Ez az eljárás ismerős lehet a Snapchatről, vagy éppen a The Sims szerepjátékból, a jövőben Facebook is lehetővé teszi, hogy felhasználói megalkothassák saját avatárjaikat, és azokat kedvük és ízlésük szerint öltöztessék. Az egyediség jegyében nemcsak a kiegészítők változatosságát biztosítja, hanem gendersemleges alapfigurákat is ajánl.

Ez az új fejlesztés azok számára lehet különösen vonzó, akik nem szeretnek magukról fényképeket közzéteni a közösségi médiában. Az avatárjaikkal elkerülhetik az unalmas stockfotók vagy tájképek feltöltését, és személyesebbé tehetik a saját profiljukat a digitális karakterükkel, írja az index.hu.

Az új fejlesztést egyelőre csak Ausztráliában lehet használni, de 2019 végére minden Facebook-felhasználó számára elérhetővé válik.

Kapcsolódók

Kimaradt?