Ezzel a trükkel könnyen megállapíthatja, jó-e még a tojás

A tojás az egészséges étrend egyik alapja. Rendszeres fogyasztása jót tesz szervezetünknek, ráadásul változatosan is lehet elkészíteni. Éppen ezért jó, ha mindig van otthon. Ha egy álmos reggel fáradtan botorkálunk ki a konyhába és csak egy gyors reggelire vágyunk a tojás jó megoldás lehet. Ha azonban nem tároltuk megfelelően, vagy már régen vásároltuk, előfordulhat, hogy megromlottak. Ezzel a trükkel megbizonyosodhat róla, jó-e még a tojás. 

Erre lesz szüksége: egy tál hideg víz és a tojások. Figyeljünk arra, hogy a tál elég mély legyen ahhoz, hogy a víz ellephesse a tojásokat.

Ezt tegye: óvatosan engedje a tojásokat a vízbe. Ha a tojás lemerül a tál aljára, vagy az oldalára fekszik, akkor még jó a tojás, ha azonban lebeg a víz felszínén, megromlott.  

A magyarázat: a tojáshéj átereszti a gázokat, a nedvességet és kismértékben a folyadékot is. Minél öregebb egy tojás, annál több folyadékot ereszt ki, a helyén pedig levegő marad, tehát minél több a tojásban a levegő, annál valószínűbb, hogy megromlott.

Kapcsolódók

Kimaradt?