Most megnézheti a garázst, amelyből útjára indult a Google

Megtekinthető a garázs a Google Street Viewban, ahonnan a Google indult.

A keresőóriás, amely mára az Alphabet cégcsoport egy része, húsz évvel ezelőtt indult hódító útjára. Emiatt aztán több módon is ünnepelnek, például úgy, hogy betekintést nyújtanak abba a garázsba, ahol a két ötletgazda dolgozni kezdett.

Az alábbi videóban pedig azt mutatták meg, melyek voltak a legnépszerűbb keresések világszerte az elmúlt két évtizedben. Így aztán visszaemlékezhetünk arra, hogy  a Y2K-től való félelem, a Nagy Hadronütköztető, az, hogy bolygónak tartják-e még a Plutót, a maja próféciák és sok egyéb tartotta lázban az embereket.

Nemrég megírtuk: szeptember 4-én töltötte be 20. születésnapját a Google, amely mára sokkal többet jelent pusztán egy netes keresőnél. A 2015-ben Alphabetté váló óriáscég, a Google 1998 szeptember 4-én indult hódítóútjára. Larry Page és Sergey Brin alapítój a "Ne légy gonosz" szlogennel vágtak bele a kalandba, akkor még csak tapogatózva, hogy merre is érdemes haladniuk. Sokan megkérdőjelezik azonban, hogy sikerült-e eleget tenniük saját szlogenjüknek.

Kapcsolódók

Kimaradt?