Visszalépett az EMSZ polgármesterjelöltje Kézdivásárhelyen – A független jelöltet támogatja az EMSZ

Szövetségre lépett az Erdélyi Magyar Szövetség Kézdivásárhelyen a független polgármesterjelölttel, Imre Csabával, és visszalépett saját jelöltjük Szőts Emil – tette közzé a Facebookon az Erdélyi Magyar Szövetség. Az EMSZ részéről annyiban furcsa ez a lépés, mert úgy tudni: a független jelöltet valójában a PSD és a PNL alkotta koalíció grundolja a háttérből, hiszen testvére befutó helyen van a román pártlistán, ezen kívül annak a vállalkozói szövetségnek volt az elnöke, amelynek titkáraként a román pártlistát vezető Pătru Constatin tevékenykedett. Időközben mindketten visszaléptek a civil szervezet éléről.

Ilyés Botond kézdivásárhelyi EMSZ-elnököt, mint írtuk, korábban már megkerestük azzal kapcsolatban, valós-e a híresztelés, mely szerint saját jelöltjüket visszaléptetik. Választ nem kaptunk, azonban idő közben Facebook-bejegyzésben tették közzé, hogy valóban a független jelölt mögé sorol be az EMSZ. „Megállapodás született az Erdélyi Magyar Szövetség és Imre Csaba független polgármester jelölt között!” – írták a Facebookon az EMSZ tagjai, akik idézték Imre Csaba független polgármesterjelölt szövegét is. „Megköszönöm az Erdélyi Magyar Szövetségnek, hogy az idei választásokon engem támogatnak mint független jelöltet. Mivel az Erdélyi Magyar Szövetség biztosított a támogatásáról, én azt gondolom, hogy amennyiben megnyerjük a választásokat, az EMSZ kell adja az alpolgármestert (a román pártkoalíció célja szintén ez – szerk.), és a tanácsosok segítségével megváltoztathatjuk a város életét! Kedves kézdivásárhelyiek! Szavazzanak bizalmat nekem, a független jelöltnek, és támogassák az EMSZ tanácsosi listáját!” – olvasható a bejegyzésben, amelyben azt is leírják, hogy az EMSZ jelöltje, Szőts Emil visszalép.

Az EMSZ-es tanácsosjelöltek Imre Csaba (középen) társaságában | Fotó: Balázs Attila/Facebook

Ez azért is meglepő, mert néhány napja még számára gyűjtötték az aláírásokat, a jelöltjük támogatása érdekében kérték a kézdivásárhelyiek aláírását. A helyi elnök, Ilyés Botond profilján még ott szerepel az egy napja készített fotó és bejegyzés (képernyőmentésünk), amelyben írja: a képen a polgármesterjelöltjükkel látható.

Fotó: képernyőmentés

„Döntésünk meghozatalában előtérbe helyeztük a kézdivásárhelyi lakosok érdekeit, akaratát. Felmértük azt, hogy a jelöltek közötti megmérettetésben és a megfelelő szavazatok elérésében, összefogásra van szükségünk. Készek vagyunk ez irányban nyitni és közös erővel lépni, együtt előre. Köszönjük a lakosságnak az aláírásaikkal való támogatását. Továbbra is kérjük, támogassák a tanácsosi listánkon lévő képviselőinket, valamint Imre Csaba független polgármester jelöltet” – írják a bejegyzésükben.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?