Vincze Loránt: nagy előrelépés történt Fehér megyében az elmúlt időszakban

Kedden Nagyenyeden, Torockón és Enyedszentkirályon tett látogatást az RMDSZ-es EP-képviselő.

A helyszíni tapasztalatairól a Maszolnak is beszámolt a képviselő, aki elmondta: már az előző években sikerült elég jól megismernie a Fehér megyei magyarság helyzetét.

Fotó: a politikus Facebook oldala

„Öröm volt számomra látni, mekkora előrelépés történt Nagyenyeden, ahol Lőrincz Helga alpolgármesternek és az RMDSZ képviseletnek jelentős hozzájárulása volt a fejlesztésekhez. A felújított kollégiummal, templommal, utcákkal már teljesen másként fest a város”. A képviselő hozzátette: az elmúlt esztendőkben rekordmennyiségű pályázati forrásokat hívott le a város, amelyek javarésze uniós forrásból származik. „Fontos, hogy jelen legyünk a helyi önkormányzatokban és Brüsszelben egyaránt, ott, ahol a rólunk szóló döntéseket meghozzák. Ez csak összfogással lehetséges, ezért  számunkra az a néhány ezer szavazat is sokat számít, amit Fehér megye magyarságától kapunk, hiszen ezek az erdélyi magyarságot védik és erősítik.”

Vincze Lóránt elismerően nyilatkozott a Torockón tapasztaltakról is, ahol – többek között Csécs Márton unitárius esperes-lelkipásztorral és Deák-Székely Szilárd Levente polgármesterrel is elbeszélgetett.

A politikust a Fehér megyei RMDSZ kampánystábja kísérte el Enyedszentkirályra, ahol helyi magyar vezetőkkel és lakosokkal találkoztak, akikkel elbeszélgettek az elmúlt időszak nehézségeiről és eredményeiről.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?