Világháborús töltényeket találtak Hargita megye több településén

Hargita megye két településén is első, illetve második világháborús töltényeket fedeztek fel az utóbbi napokban. Pénteken Csíkajnádról érkezett bejelentés a tűzoltósághoz, míg szombaton a Gyergyótölgyeshez tartozó Péntekpatakáról.

Mindkét esetben a tűzoltóság sietett ki a helyszínre, és biztonságos körülmények között elszállították a muníciókat.

Fotók: Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség

A katasztrófavédelem közleménye szerint péntek délután egy engedéllyel rendelkező fémdetektoros férfi talált világháborús töltényeket, és azonnal értesítette a hatóságokat. A tűzszerészek 70 darab 7,92 mm kaliberű gyalogsági töltényt szállítottak el a helyszínről. Egy nappal később Péntekfalván szintén egy engedélyezett fémdetektoros keresés során hat 7,92 mm kaliberű gyalogsági töltényt, valamint egy 37 mm kaliberű lövedéket találtak.

Az elmúlt héten egyébként a tűzszerészek egy Csíkkarcfalva közelében kialakított gyakorlótéren felrobbantották a korábban talált világháborús töltényeket, fegyverrészeket.

Hargita megyében egyébként elég gyakran fedeznek fel világháborús töltényeket vagy más eszközöket főként mezőgazdasági munkálatok során. Az utóbbi időben azonban egyre több embernek van fémdetektor-használati engedélye, és ők is gyakran találnak ilyesmiket a megye terültén.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?