Vasárnapig kitart a kánikula az ország nagy részében

Első- és másodfokú hőségriasztás lesz érvényben péntektől vasárnapig Románia megyéinek háromnegyedében – tájékozatott pénteken az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A sárga jelzésű riasztás pénteken Máramarosra, Erdély legnagyobb részére, Olténiára és Munténiára terjed ki. Az érintett régiókban nap közben 31-34 Celsius-fokra melegszik fel a levegő. A hőmérséklet-páratartalom mutató meghaladja majd a kritikus 80-as szintet, írja összefoglalójában az Agerpres.

A narancssárga jelzésű riasztás pénteken a Bánságban, Körösvidék, Olténia és Erdély déli részén, illetve Munténia délnyugati régióiban lesz érvényben. Az érintett térségekben a sokéves átlagnál melegebb lesz: nap közben 33-36 fokra emelkedik a hőmérséklet, és a levegő éjszaka sem hűl le 20 fok alá.

Fotó: Adobe Stock

Szombaton sárga jelzésű riasztás lesz érvényben Máramarosban, Körösvidék és Erdély északi részén, és kiterjed Moldvára, Munténia keleti felére, illetve Dobrudzsára is. Az érintett régiókban nap közben 33-34 fokra melegszik fel a levegő. A hőmérséklet-páratartalom mutató meghaladja majd a kritikus 80-as szintet, és helyenként viharokra is számítani lehet.

Szombaton a Bánságban, Körösvidék déli részén, Erdély legnagyobb részében, illetve Olténia és Munténia egyes vidékein lesz érvényben narancssárga jelzésű riasztás. Az érintett régiókban 34-37 fokra emelkedik a hőmérséklet, és a levegő éjszaka sem hűl le 20 fok alá.

Az előrejelzések szerint vasárnap a Bánságban, Erdélyi déli és Moldva központi részében, illetve Dobrudzsában sárga jelzésű riasztás lesz érvényben. Ezekben a térségekben a szombati 34 fokról 33 fokra csökkent a nappali csúcshőmérséklet, és a hegyekben viharos időjárás is számítani lehet.

Vasárnap érvényben lesz egy narancssárga jelzésű riasztás is Munténia legnagyobb részében, Moldva déli megyéiben és helyenként Olténiában, ahol 34-37 fokos nappali hőmérsékleti csúcsokra, éjszaka pedig 20 fokos minimumokra lehet számítani.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?