banner_MpsidwSE_970x250_Haromszek.jpg
banner_3lV7MYIa_300X250_Haromszek.jpg

Várólistát vezetnek be a koronavírus elleni oltás regisztrációs platformján

Várólistára regisztrálhatnak nemsokára azok, akik előjegyzést kérnek a koronavírus elleni oltásra; a várólistás rendszer akkor kezd el működni, amikor lesz annyi vakcina, hogy valamennyi oltóközpontot megnyissák - nyilatkozta vasárnap este a COVID-19 elleni oltással kapcsolatos tevékenységeket koordináló országos bizottság (CNCAV) elnöke.

Valeriu Gheorghiţă a Digi 24 hírtelevízió egyik műsorában rámutatott, az előjegyzési platformot is kezelő Különleges Távközlési Szolgálat (STS) már dolgozik a várólistás rendszeren, ezt azonban csak akkor kezdik el alkalmazni, amikor valamennyi központnál elindul az oltás.

Amint elkezdik használni a várólistát, a platformon megjelenő új oltási időpontokra az ezen a listán szereplő személyek lesznek jogosultak, a rendszer ugyanis automatikusan lefoglalja számukra a helyet, amíg visszaigazolás érkezik részükről - magyarázta a szakember.

Hozzátette, minden oltóközpontnak saját várólistája lesz, ezért kell megvárni, hogy valamennyi központnál induljon be az oltás. Gheorghiţă közlése szerint ezt április 1-jére becsülik, reményeik szerint addig véglegessé válik a vakcinagyártók szállítási ütemterve.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

"Mi csak akkor engedhetünk szabad utat az előjegyzéseknek, ha biztosítottak az oltások az előjegyzett személyek számára" - magyarázta. Valeriu Gheorghiţă rámutatott, amikor mind a 750 oltóközpont megnyílik, naponta 100 ezer személy kaphatja meg a koronavírus elleni oltást Romániában.

Kapcsolódók

Kimaradt?