Vadászra támadt a medve, társa mentette meg az életét

„Ez figyelmeztetés mindenkinek, különösen azoknak, akik a hasonló eseményeket kellene megelőzniük” – ezzel az üzenettel osztotta meg a Neamț megyei vadász- és sporthorgász egyesület Facebook-oldalán egy videót a Poiana Teiului községben történt medvetámadásról.

Lelőtték az emberre támadő medvét | Fotó: Poiana Teiuilui Polgármesteri Hivatala

A felvételen jól látszik, amint a vadállat rátámad egy emberre. Szerencsére segítségére érkezik egy másik férfi, aki az egyesület bejegyzése alapján Mihai Andronic, helyi vadászőr. „Gratulálunk neki, hogy lélekjelenlétével megmentette a másik személy életét” – olvasható a bejegyzésben.

Az Adevărul alapján az eset a napokban történt, az áldozat pedig ugyancsak vadász. A megyei katasztrófavédelem kérte a segítségüket, hogy kiszabadítsanak egy a drótkerítés közé szorult medvét. Az állatorvos nyugtatót használt az elkábítására, de amikor a férfi megközelítette, hogy elvágja a drótot, az állat feléledt és rátámadt. Kollegája sietett a segítségére, aki lelőtte a medvét. Az áldozatot súlyos sérülésekkel szállították a kórházba.

Acest caz nefericit petrecut în Poiana Teiului este un semnal de alarmă pentru toată lumea, mai ales pentru instituțiile care ar trebui să prevină astfel de evenimente. Pe această cale, FELICITĂM pe domnul ANDRONIC MIHAI, paznic de vânătoare pe fondul 19 Dreptu din cadrul AJVPS Neamt pentru prezența de spirit pe care a avut-o, salvând viața acelei persoane.

Közzétette: AJVPS Neamt – 2023. augusztus 7., hétfő

A térségben már jó ideje félelemben tartják a medvék, és bár kértek engedélyt négy medve kilövésére, a környezetvédelmi minisztérium egyelőre nem választolt. A vadászkörzetben különben a természetesnél jóval több, összesen 37 példányt tartanak számon. Abból négy hímet szeretnének kilőni, mert kárt okoz a gazdaságokban.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?