Újraindult az egészségügyi kártyák nyomtatása

Az Egészségügyi Minisztérium bejelentette az egészségügyi kártyák nyomtatásának újraindítását. Az első 200 000 kártyát november végéig kell szállítania a megbízott vállalatnak.

Az Egészségügyi Minisztérium pénteki közleményében bejelentette: új keretmegállapodást kötött a Nemzeti Nyomda Országos Társasággal az egészségbiztosítási kártyák nyomtatásának újraindításáról azok számára, akik betöltötték a 18. életévüket és/vagy az első kiosztás után szerezték meg a biztosított státuszt.

Illusztráció | Fotó forrása: az Országos Egészségügyi Pénztár Facebook-oldala

A keretmegállapodás időtartama három év, és célja 1,2 millió egészségügyi kártya előállítása. A minisztérium szerint az egészségügyi kártyák újbóli nyomtatása megkezdődött, és két tételben 400 ezer darabot fognak eljuttatni a megyei egészségbiztosítási pénztárakhoz. A tervek szerint az első, 200  ezer darab egészségügyi kártyát tartalmazó tételt 2023. november 31-ig, a második tételt pedig 2023. december 15-ig kell átadni. A 400.000 kártya nyomtatására elkülönített költségvetés körülbelül 5,5 millió lej. Az egészségügyi kártya kiosztását az Országos Egészségbiztosítási Pénztár végzi majd, írják a közleményben.

Az egészségügyi kártya az az eszköz, amely a biztosított státuszt igazolja az egészségügyi szolgáltatások igénybevételekor, és igazolja a biztosított jelenlétét a szociális egészségbiztosítási rendszer valamelyik egészségügyi szolgáltatójánál.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?