banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

USR: a belügyminiszter politikai célokra használja fel a rendőrséget

Bírálta szerdán Stelian Ion volt igazságügyi miniszter kormánykoalíció két nagyobbik pártját, a Szociáldemokrata Pártot (PSD) és a Nemzeti Liberális Pártot (PNL), amiért annak ellenére tisztségben tartják a belügyminisztert, hogy Lucian Bode ellen súlyos vádak merültek fel, ráadásul „politikai célokra használja fel a rendőrséget”.

Stelian Ion a képviselőházban mondott beszédében bírálta Lucian Bodét | Fotó: AgerpresAz ellenzéki Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) parlamenti képviselője a Lucian Bode elleni egyszerű indítvány képviselőházi elutasítása után nyilatkozott a sajtónak. Emlékeztetett arra, hogy a belügyminiszter ellen korrupciós és plágiumvádak is felmerültek, de szerinte végképp rászolgált a menesztésére azzal, hogy az egyszeri indítvány vitáján tartott felszólalásából kiderült: politikai célokra használja a rendőrséget.

„A parlament emelvényéről az egész ország füle hallatára azt mondta, bizonyos bűnvádi dossziékból tudomása van arról, hogy kik vallanak kik ellen. Ezeket a bűnvádi dossziékból szerzett információkat az ellenfelei, a politikai ellenzék megfélemlítésre és fenyegetésére használja fel. Ez kimeríti a politikai rendőrségi tevékenység fogalmát” – jelentette ki Stelian Ion. A képviselő megjegyezte azt is: szerinte Klaus Iohannis államfő és a Lucian Bodéhoz hasonló miniszterek azok, akik „elszabotálják” Románia schengeni csatlakozását.

A képviselőház szerdán elutasította a Lucian Bode belügyminiszter elleni egyszerű indítványt. Az USR és a Jobboldal Ereje párt által benyújtott indítvány 88 támogató és 162 ellenszavazatot kapott. Hat képviselő tartózkodott.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?