Tüntetnek a tanügyminisztérium előtt, Cîmpeanu lemondását követelik

Többen tüntetnek kedd délelőtt az oktatási minisztérium székháza előtt. Sorin Cîmpeanu tárcavezető lemondását követelik, miután Emilia Șercan, a PressOne újságírója plágiummal vádolta a minisztert – írja a G4Media.

Az online hírportál szerint Sorin Cîmpeanu 2000-ben negyedik szerzőként írt kilenc oldalt egy egyetemi kurzushoz, amelyből 2006-ban 92 oldalt vett át és állított be sajátjaként. „A szerkezetet, a szöveget, a táblázatokat összevetve olyan mértékű egyezést találtam, amely plágiumnak minősül” – írja Emilia Șercan.

Cîmpeanu szerint a cikk fő célja a tanügyi törvénytervezetek elfogadásának megakadályozása. Hangsúlyozta, hogy a tervezetek elfogadásának folyamata nem áll le.

A tárcavezető lemondását követeli az USR elnöke. Cătălin Drulă a Facebookon „a plagizálók védelmezőjének” nevezte Cîmpeanut, „aki maga is plagizáló, és többé egy másodpercig sincs keresnivalója a tanügyminisztérium élén”. Mindeközben a PNL szóvivője is reagált a miniszter ellen felhozott vádakra, szerinte nincs szó plágiumról.

(Nyitókép: Marian Rădună/Facebook)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?