banner_MpsidwSE_970x250_Haromszek.jpg
banner_3lV7MYIa_300X250_Haromszek.jpg

Történelmi pillanat a Szatmár megyei roma közösségnek: először lett megyei tanácsosuk

Godzsa Zsolt személyében első alkalommal lett megyei önkormányzati képviselője a Szatmár megyei roma közösségnek. Az RMDSZ színeiben a testületbe bejutott tanácsos egyik fő célja a fiatal romák oktatásának támogatása.

Kiegészült a Szatmár megyei képviselő-testület, miután ennek két tagját, Kallós Zoltánt az oktatási minisztérium államtitkárának nevezték ki, Kovács Mátét pedig a megyemenedzseri teendőkkel bízták meg, így le kellett mondania mandátumáról. A megüresedett helyekre Godzsa Zsolt és Mărginean Mária Éva került előrébb az RMDSZ listáján, mindketten le is tették esküjüket a tanács legutóbbi, pénteki ülésén.

Godzsa Zsolt a Maszolnak elmondta, történelminek nevezhető pillanat következett be, ugyanis mindeddig nem volt a Szatmár megyei cigányságnak képviselője a megyei tanácsban. Elmondása szerint közéleti szerepvállalása kezdete, 2009 óta az az egyik célja, hogy ez megvalósuljon.

Ez azért is fontos lépés, mert így bele tudnak szólni az őket is érintő ügyekbe, de a frissen beiktatott megyei tanácsos szerint ennek az a legfőbb üzenete, hogy „példát tudjunk mutatni a fiatal romáknak, hogy nem vagyunk kevesebbek, és félre kell tudnunk tenni a negatív támadásokat, sztereotípiákat, és hogy tanulással, sok munkával és még több kitartással mindent el lehet érni”.Godzsa Zsolt a Szatmár megyei tanács ülésén beiktatását követően | Fotó: a képviselő Facebook oldala

„Most büszkén jelenthetem ki, hogy a Szatmár megyei romaság történelmet írt. Kívánom, hogy ez adjon erőt mindenkinek, inspirálja őket és merjenek álmodni. Nem könnyű, sok áldozattal jár bármilyen célt elérni, de lehetséges. Jómagam is nagyon sok áldozatot hoztam az élet minden területén, de nem bánom, így kellet lennie” – fogalmazott a Maszol megkeresésre Godzsa Zsolt.

A megyei önkormányzati képviselő képletesen szólva nem halat akar adni a közösségének, hanem halászni szeretné megtanítani őket.

„Minden erőmmel támogatni fogom a fiatalokat, kiváltképp az iskolásokat, mert az érvényesülés és az integráció egyik legfontosabb kulcsa az oktatás” – vallja a Szatmár megyei roma közösség megyei tanácsosa, aki az RMDSZ színeiben, a Roma Párt részéről a szövetséggel együttműködve jutott be a megyei képviselő-testületbe.

banner_TfWzz7sC_300x250-HU.jpg
banner_Y04tqfmE_970x250_HU.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?