Több mint 100 határsértőt tartóztattak fel Arad megyében

A román határrendészek 116 bevándorlót tartóztattak fel az utóbbi 24 órában a nagylaki országúti, illetve autópálya-határátkelőnél, akik járművekbe rejtőzve, vagy gyalogosan, a mezőn keresztül próbáltak átjutni a román-magyar határon – tájékoztatott csütörtökön az Arad megyei határrendészet.

A közlemény szerint a határrendészek négy nyerges-vontatóban összesen 80 bevándorlót találtak elrejtőzve. Két kamiont török, egyet bolgár, egyet pedig román sofőr vezetett. A fuvarlevelek szerint a teherautók bútordarabokat, csomagolóanyagokat, katalizátorokat és káposztát szállítottak szlovákiai, magyarországi, ausztriai és olaszországi kereskedelmi cégeknek.

Fotó: határrendészet

A külföldi állampolgárokat bekísérték a határrendészet székhelyére. Azonosításukkor kiderült, hogy 19 és 51 év közötti algériai, bangladesi, Srí Lanka-i, indiai, pakisztáni, afganisztáni, nepáli, szíriai és etiópiai állampolgárokról van szó, akik törvényes úton érkeztek Romániába, és Nyugat-Európába szerettek volna eljutni törvénytelen módon.

Egy másik, török sofőr által vezetett nyerges-vontatóban 26 eritreai, bangladesi és szíriai bevándorlóra bukkantak a határrendészek.

A határrendészek ugyanakkor feltartóztattak egy tíz személyből álló csoportot, amely gyalogosan, a mezőn keresztül haladt a határvonal felé Nagylak közelében. Azonosításukkor kiderült, hogy a 19 és 37 év közötti migránsok Nepálból, Pakisztánból, Bangladesből, Srí Lankáról és Indiából érkeztek Romániába, legálisan.

A sofőrök ellen migránscsempészet, a bevándorlók ellen törvénytelen határátlépési kísérlet miatt indult büntetőeljárás.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?