Közel 70 határsértőt tartóztattak fel Arad és Bihar megyében

Az Arad és Bihar megyei határrendészek 68 migránst tartóztattak fel az elmúlt 24 órában a román–magyar határon.

A határrendészet vasárnapi közleménye szerint az Arad megyei nagylaki autópálya-határátkelőnél két haszonjárműben, melyeket román sofőrök vezettek, összesen 50 potyautast fedeztek fel a határrendészek. A fuvarlevelek szerint fémcsöbeket és egészségügyi berendezéseket szállítottak hollandiai és franciaországi vállalatoknak.

Fotó: politiadefrontiera.ro

Miután bekísérték őket az őrsre és elvégezték a személyazonosításokat, kiderült, hogy bangladesi és nepáli állampolgárokról van szó, akik törvényes úton érkeztek Romániába.

Szintén a nagylaki autópálya-határátkelőnél egy román állampolgár vezette, romániai rendszámú személygépkocsiban öt elbújt személyt fedeztek fel a határrendészek. Személyazonosságuk vizsgálatakor kiderült, hogy mindannyian Srí Lankáról érkeztek törvényes úton Romániába.

A Bihar megyei nagyszalontai átkelőnél egy német állampolgár vezette, Romániában bejegyzett haszonjárművet vizsgáltak át a határrendészek, és a raktérben kialakított rejtekhelyen 13 potyautasra bukkantak. Személyazonosságuk vizsgálatakor kiderült, hogy bangladesi, pakisztáni és indiai állampolgárok, akik törvényes úton érkeztek Romániába.

A sofőrök ellen migránscsempészet, a bevándorlók ellen törvénytelen határátlépési kísérlet miatt indult eljárás.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?