A határőrök 115 migránst tartóztattak fel Nagylaknál a hétvégén

A román határrendészek 115 migránst tartóztattak fel a Nagylak–Csanádpalota autópálya-határátkelőnél a hétvégén – tájékoztatott hétfőn a határrendészet.

A nagylaki autópálya-határátkelőnél szolgálatot teljesítő rendőrök három török állampolgárságú sofőr által vezetett tehergépkocsit vizsgáltak át, amelyek a fuvarlevelek szerint műanyag termékeket és alumínium építőelemeket szállítottak szlovákiai, lengyelországi és olaszországi vállalatoknak. A három kamion rakterében összesen 79 migránst találtak elrejtőzve.

A rendőrök átvizsgáltak ugyanakkor egy román sofőr által vezetett pótkocsis szerelvényt, amely két személyautót szállított. Az autókban négy bevándorlót fedeztek fel elrejtőzve. Személyazonosságuk ellenőrzésekor kiderült, hogy szíriai, etiópiai, iráni, törökországi, egyiptomi, marokkói, Srí Lanka-i és bangladesi állampolgárokról van szó, akik valamelyik nyugat-európai országba szándékoztak eljutni illegálisan.

A nagylaki határrendészet egyik járőre a román–magyar határ közelében egy szerb állampolgár által vezetett kamiont tartóztatott fel. A raktér átvizsgálásakor 13 bangladesi személyre bukkantak, akik legálisan érkeztek Romániába. A járőrök ugyanakkor több csoportot tartóztattak fel, melyeknek tagjai gyalogosan próbáltak meg átmenni a román–magyar határon. Személyazonosságuk ellenőrzésekor kiderült, hogy pakisztáni, Srí Lanka-i és indiai állampolgárokról van szó, akik érvényes dokumentumokkal, legálisan érkeztek Romániába, és valamelyik nyugat-európai országba szándékoztak eljutni illegálisan.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?