Temetés után derült ki: elcseréltek két holttestet az egyik bukaresti kórházban

Nem tudott végső búcsút venni a COVID-19-betegségben elhunyt hozzátartozójától egy család, mert nem találták meg a holttestét a bukaresti Floreasca Kórházban. Azért nem, mert tévedésből már eltemették.

A Floreasca kórház szóvivője, Bogdan Oprița a Digi24-nek hétfőn elmondta, december 31-én két betegük hunyt el COVID-19- ben. A egyik holttestéért jelentkeztek a hozzátartozóik, és el is szállították. Később jelentkezett elhunyt hozzátartozójáért egy másik család, de a holttestét nem találták. „Úgy tűnik, hogy tévedésből az elsőként jelentkező családnak adták ki azt a holttestet, amelyet a második család keresett” – idézte a HotNews a szóvivőt.

Bogdan Oprița elmondta, a halál beállta után az elhunyt beteget egy azonosító karszalaggal látják el. Kiadásuk az azonosítón szereplő adatok alapján történik, de a hozzátartozóknak fel is kell ismerniük a az elhunyt személyt. „Jelenleg azt vizsgáljuk, hogy az első család tévedett-e, amikor felismerni vélte a hozzátartozóját, vagy a halottasház személyzete cserélte össze a holttesteket” – jelentette ki a szóvivő.

Az ügyben rendőrségi vizsgálat is indul, mert az elcserélt holttestet ki kell hantolni ahhoz, hogy újra eltemethessék.

(Címlapfotó forrása: medichub.ro)

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?