Morbid: összecseréltek két holttestet a bukaresti Onkológiai Intézetben

Belső vizsgálat indult a bukaresti Onkológiai Intézetben, miután kiderült, hogy az alkalmazottak összecseréltek két holttestet. Rejtély, hogy a hozzátartozók miért csak a temetés előtt vették észre a tévedést.

A Digi24 beszámolója szerint egy piteşti-i és egy kománfalvi (Bákó megye) nő holttestét cserélték össze. Mindkét nő szerdán hunyt el, a piteşti-i holttestét csütörtökön, a kománfalviét pénteken adta ki az intézet a hozzátartozóknak. A tévedést elsőként a kománfalvi nő lánya vette észre péntek este, és a 112-es segélyhívó számon értesítette a hatóságokat.

Az intézet igazgatója, Lidia Kajanto elmondta, ilyesmi még soha nem fordult elő, és számára érthetetlen, hogyan cserélődött össze a két holttest. Annál is inkább, mert mindkettőnek azonosító karszalagja volt, és eltérő hűtőkamrában tárolták őket.

Az igazgató furcsállja, hogy miért nem vette észre a tévedést már csütörtökön a piteşti-i nő hozzátartozója. „A férje jött érte. Ruhákat hozott, felöltöztette a holttestet, mert ez az eljárás, és utána vitte haza. Semmit nem észlelt” – magyarázta. A kománfalvi nő holttestéért szintén a férj jött Bukarestbe, de ő sem vett észre semmit. A lánya volt az, aki értesítette a hatóságokat a tévedésről.

Szombaton az ügy megoldódott, mindkét holttest hazakerült. „Megkérdeztük a hozzátartozókat, hogy ők miért nem észlelték a tévedést. Nem tudtak magyarázatot adni. Az intézetben belső vizsgálat indult, és elképzelhető, hogy változtatnunk kell a rendszeren” – mondta Lidia Kajanto.

Kimaradt?