Szinte elgázolt egy embert a medve Csíkdelnén (VIDEÓ)

Videóra vették, ahogy egy medve nagy sebességgel rohan a Csíkszereda közelében található Csíkdelne katolikus kápolnája környékén. A vadállat szinte elütött egy járókelőt.

Közösségi oldalán osztotta meg kedden Ferencz Csaba, Csíkpálfalva polgármestere azt a videófelvételt, amely a községhez tartozó Csíkdelnén készült és egy nagy sebességgel rohanó medve látható rajta. A nagyvad a delnei római katolikus kápolna közelében tűnt fel. A térfigyelő biztonsági kamera felvételén jól látható, hogy egy helybéli lakos kétségbeesetten keresett menedéket és egy kapu alá húzódott a rohanó medve elől.

Ferencz Csaba a Maszol érdeklődésére elmondta: a nagyvad többször feltűnt már a településen, az eset közelében található kántorlak gyümölcsösébe „járogat” előszeretettel.

A községben több alkalommal okozott problémát a lakott területekre bejáró nagyvad. Legutóbb júliusban riasztották a hatóságokat, amikor szintén a delnei templom közelében tűnt fel egy medve. Két éve sorozatosan okozott károkat Csíkpálfalván egy nagyvad, amelyre a környezetvédelmi minisztérium végül kilövési engedélyt adott.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?