Medve járt Csíkszereda belvárosában

Két alkalommal is riasztották a lakosságot pénteken hajnalban Csíkszeredában medve jelenléte miatt. A nagyvad előbb a város központjában található parkban, majd a Brassói úton tűnt fel. FRISSÍTVE

A Ro-Alert rendszeren keresztül figyelmeztette pénteken hajnalban a csíkszeredaiakat a Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU Harghita). Az 5 órakor érkezett üzenet szerint medve tűnt fel a város központjában található parkban. A vészjelzés egy óra múlva megismétlődött, ekkor a Brassói úton járt a nagyvad.

Júniusban több mint 80 esetben risztották a hatóságokat medvék jelenléte miatt Hargita megyében. A medvék okozta károkra, az emberi élet védelmére és a mielőbbi beavatkozásra a napokban utcai demonstrációk során is felhívták a figyelmet.

Előbb Csíkszeredában és Székelyföld több városában, majd Tusnádfürdőn is tüntettek a medvekérdés rendezése érdekében.

FRISSÍTÉS1 : Egy közösségi oldalon megjelent fénykép tanúsága szerint a medve Csíkszereda más részén is feltűnt. Simon Molnár Emília bejegyzése szerint a nagyvadat 5 óra 20 perckor a Hunyadi János utcán fotózta le.

FRISSÍTÉS2 : Nem nyugszanak a medvék Csíkszereda környékén. Pénteken délután újabb figyelmeztetést kaptak a székelyföldi megyeszékhely közelében élők. A figyelmeztetés valamivel 16 óra után érkezett, ezúttal a Csíkpálfalva községhez tartozó Csíkdelnén tűnt fel a nagyvad. A jelzés szerint a település templomának közelében járt a medve.

(Borítókép: archív | MTI Veres Nándor)

Kapcsolódók

Kimaradt?